Info

Att tänka på inför fotograferingen!

Jag fotograferar enbart i naturligt ljus och vi träffas därför utomhus på en plats vi bestämt tillsammans (gäller inte nyföddfotografering då jag kommer hem till er). Där tar jag hand om er och ser till att ni får en rolig och minnesvärd stund, förutom fina bilder förstås.

Tänk på att hungriga barn lätt blir kinkiga så det är fint om de har ätit något innan fotograferingen. Det kan hända att ni som föräldrar får vara med i leken ifall det behövs för att få barnen mer avslappnade och mindre blyga.

Även djur vill ju visa sig från sin bästa sida så titta gärna över om de kan behöva trimmas, klippas, badas och borstas innan fotograferingen, allt för att få ett så fint resultat som möjligt. Om det är din hund som ska fotograferas är det bra att ha gått en längre runda med den innan för att bli av med överskottsenergin. Jag rekommenderar inte att hunden ätit precis innan vi ska träffas då det är lättare att motivera den med godis när den är lite hungrig. Det kan hända att ni som ägare får vara med och hjälpa till eftersom ni känner ert djur bäst och vet hur man lockar fram djurets rätta personlighet.

 

Vad ska man ta på sig när man fotograferas?

Vad gäller klädval så är det helt upp till er att välja vad ni vill ha på er men ta absolut något som ni känner er bekväma i.

Några råd om vad som kan vara bra att undvika :
Stormönstrat stjäl gärna uppmärksamhet från den som fotograferas. Vissa färger på tröjor som stark blå eller röd kan avspeglas i hudtonen så det bästa är enhetliga kläder gärna i någon form av naturfärger. Är ni flera som ska fotograferas tillsammans är det bra om ni väljer kläder och färger som passar ihop.

 

Vad händer efter fotograferingen?

Ni får ett mail ca 1-2 veckor efter fotograferingen med en länk till ett webbgalleri med alla utvalda bilder. Webbgalleriet är aktivt för er i 7 dagar. Där kan ni i lugn och ro välja ut de bilder som ingår i ert paket och även extra bilder om så önskas. Därefter finredigeras bilderna och levereras till er inom 2-4 veckor, 4-8 veckor för bröllopsbilder, beroende på arbetsbelastningen just då och om ni beställt andra produkter till exempel album eller wallarts.

Finstilt

En bokningsavgift på 500 kr (gäller inte bröllop) faktureras vid bokning och återbetalas inte om avbokning görs senare än 24 timmar innan fotografering. Undantag görs vid plötsligt påkommen sjukdom.Resterande summa faktureras efter fotograferingen och skall vara betald innan bildleverans.

Vid bokning av bröllopsfotografering skickas en faktura på 40 % av paketpriset, detta är er bokningsgaranti. Bokningsavgiften dras av på slutfakturan som skickas efter bröllopet.

Alla priser är inklusive moms och jag innehar F-skatt.

Jag utgår ifrån Bunkeflostrand, Malmö men fotograferar gärna i andra delar av Sverige. Reseersättning tillkommer med 40 kr/mil utanför Malmö.

Om det skulle uppstå skada på utrustningen så att inga bilder kan levereras är Susanne Eskilsson Fotograf och Blomsterdekoratör skyldig en ny fotografering utan extra kostnad. Vid dåligt väder förbehåller jag mig rätten att boka om fotograferingen till en annan dag med bättre väder. Detta gäller naturligtvis inte bröllopsfotografering där jag har en alternativ plats vi kan vara på om det behövs. När jag fotograferar bröllop har jag alltid med mig två kameror som säkerhet ifall det skulle uppstå något fel med en av dom samt flera minneskort för att täcka dagen. Jag förvarar mina bilder på flera olika hårddiskar för att undvika olyckor, de sparas i två år ifall ni skulle behöva dom för framkallning eller dylikt.

Bildanvändning

Bilderna får användas fritt för privat bruk och om de publiceras på facebook, instagram eller något annat socialt media måste ”Fotograf: Susanne Eskilsson” eller ”Fotograf: www.susanneeskilsson.se” anges.
Bilderna får inte säljas vidare eller publiceras i press utan fotografens tillstånd. Bilderna får ej heller på något sätt ändras, bearbetas eller redigeras om utan fotografens medgivande. Vid bokningstillfället skickar jag ett avtal som båda parter skriver på i samband med fotograferingen.

Jag använder bilder från många av mina fotograferingar i min marknadsföring, på hemsidan och andra sociala medier. Är detta något som inte passar er får ni säga till.

 

S O C I A L